„O aventura pe luna cu Dan Grigore”, la Ateneul Roman

[ad_1]

De marți, 4 octombrie 2022, de la ora 19.00, Filarmonica „George Enescu” vă invită la o serie de întâlniri cu maestrul Dan Grigore. Este nevoie mai mult ca oricând de cultivarea modelelor, de dialog, de drumuri culturale pe care să călătorim pe urmele călăuzelor. Însoţiţi de sunet şi cuvânt, împreună cu Dan Grigore şi invitata sa permanentă, criticul şi realizatoarea de televiziune Marina Constantinescu, vă poftim în fiecare lună, în minunata Sală mare a Ateneului Român, la o aventură, un banchet al artelor, o cale spre libertate şi libertate interioară, forma decisivă şi fundamentală a spititualităţii. Morala în muzică, muzica şi morala, arta în relaţie cu timpul şi timpurile, mode şi şcoli şi multe alte teme ne vor însoţi pe tot parcursul ciclului „O aventură pe lună cu Dan Grigore”. Evenimentele vor avea loc marțea, odată pe lună, următoarele trei întâlniri ale celor două personalități fiind programate, în Sala mare a Ateneului Român, pe 1 noiembrie 2022, 5 decembrie 2022, 10 ianuarie 2023.

Marți, 4 octombrie, ora 19.00, Sala mare a Ateneului Român
O aventură pe lună cu DAN GRIGORE

Invitată permanentă MARINA CONSTANTINESCU

Prețurile biletelor sunt:
Categoria I: 100 lei
Categoria II: 90 lei
Categoria III: 80 lei 

Eveniment organizat în parteneriat cu Art Channel

Biletele se pot procura:
– De la Casa de Bilete a Ateneului Român
Program: Marți – Vineri 12:00 – 19:00. Plata doar în numerar.
Telefon: 021.315.68.75

– Online, accesand site-ul  www.fge.org.ro – secțiunea „Calendar“. Biletele odată cumpărate nu sunt returnabile decât în condițiile prevăzute de lege.

 Accesul în sala Ateneului Român este permis conform legii.

DAN GRIGORE

Aşezat de critica internaţională în rândul marilor pianişti ai lumii, Dan Grigore este unul dintre cei mai mari muzicieni români. Pianist, profesor universitar, eseist, om de radio şi televiziune, el este un reper de necontestat în spaţiul cultural din ultima jumătate de veac.  A concertat cu mari nume ale baghetei, în prestigioase săli de concerte din întreaga lume. Ilustru creator de şcoală, a format şi îndrumat pianişti cu o solidă carieră internaţională. Arta sa i-a adus prietenia şi admiraţia numelor de frunte ale culturii – muzicieni, actori, poeţi, scriitori, cineaşti, filozofi – împreună cu care a realizat evenimente de neuitat.

Este Doctor Honoris Causa al Universităţii de Arte „George Enescu” din Iaşi, a primit prima distincţie oficială din cariera sa din partea Guvernului Francez în 1999 – „Cavaler al Ordinului Artelor şi Literelor” – şi a fost decorat cu cea mai înaltă distincţie a Statului Român: Marea Cruce a Ordinului „Steaua României”. Cu ocazia recentei sale aniversări a fost investit de către Majestatea Sa Regele Mihai, cu titlul de „Pianist al Casei Regale” şi i s-a conferit decoraţia regală „Nihil Sine Deo”.

MARINA CONSTANTINESCU

Una din personalitățile care marchează arta Thaliei, Marina Constantinescu este unul dintre cei mai importanti critici de teatru, cronicar dramatic al revistei „România literară”. A absolvit Facultatea de Filologie a Universităţii Bucureşti, este colaboratoare a Radio Europa Liberă și începând cu 2001 este realizatoarea emisiunii “Nocturne”, o producție TVR 1. Director al Festivalului Național de Teatru pentru edițiile 2005-2007; 2014-2019, Marina Constantinescu s-a remarcat prin activitatea de eseist și scriitor semnând două volume de autor: “Danaidele – istoria unui spectacol” și “ A fost o data in România”Are în portofoliu o serie importantă de premii și distincții profesionale: Premiul Uniter (1997) – pentru cel mai bun critic de teatru, Marele Premiu A.P.T.R. (2010) – pentru seria “Nocturne” – TVR 1, Premiul Președintelui UNITER (2017), Premiul de Excelență UNITER (2020), Premiul Academiei Române “Aristitza Romanescu” (2018); a fost decorată de Președintele României cu Ordinul Meritul Cultural în Grad de Cavaler (2018).

Este membru fondator al Fundației Teatrul Act şi al Teatrului Act, primul teatru independent din România și a Festivalului Internațional de Teatru de la Sibiu. A predat Istoria cenzurii şi Istoria teatrului şi a spectacolului de după cel de-al doilea război mondial şi până astăzi, în Europa Centrala şi de Est, în calitate de profesor invitat la Academia de Teatru de la Limoges.

Video aici:

Articolul „O aventura pe luna cu Dan Grigore”, la Ateneul Roman apare prima dată în Bucuresti Business – Despre afaceri. Zi de zi.

[ad_2]

Source link