Stalpii pentru delimitarea traficului: caracteristici, utilitate si costuri

Delimitarea prin instrumente specifice este o masura prin care se imbunatateste ordinea in care se deplaseaza participantii la trafic. Atat masinile, cat si bicicletele, motocicletele sau pietonii trebuie sa se deplaseze respectand infrastructura stradala si regulile aflate in vigoare. Cu ajutorul unor echipamente precum stalpii de delimitare, totul devine mai simplu si mai sigur. Exista mai multe tipuri de astfel de stalpi, care difera in functie de structura lor, dar si de dimensiuni sau tipul de prindere.

Cu ajutorul unor stalpi delimitare calitativi, zonele care trebuie delimitate pot fi observate de la distante suficient de mari pentru a putea fi evitate sau gestionate in mod eficient de catre participantii la trafic. Vizibilitatea excelenta este doar una dintre calitatile pe care le au acesti stalpi. Afla din acest articol care sunt tipurile de stalpi existente pe piata, ce caracteristici esentiale au si de unde ii poti cumpara la preturi bune!

Stalpi de delimitare – tipologie si caracteristici

Desi sunt obiecte cu acelasi scop, adica cel de a delimita traficul pietonal sau auto, stalpii pot fi de mai multe tipuri. In acelasi timp, modelele existente pe piata au cateva caracteristici in comun, insa exista si proprietati care le diferentiaza. Iata ce tipuri de stalpi de delimitare exista si ce le caracterizeaza pe fiecare dintre acestea!

Stalpi ornamentali – pot fi dotati cu talpa de prindere sau pot veni fara talpa. Stalpii cu talpa se prind foarte usor in suprafete foarte dure, precum cele din asfalt sau beton. Talpile dispun de orificii de fixare, prin care se introduc dibluri si suruburi din metal. In varianta lor fara talpa, stalpii ornamentali dispun de sistem anti-rotire si anti-smulgere, pentru fixare in sol.

Din punct de vedere al structurii, stalpii sunt produsi din material plastic cu rezistenta deosebita la umiditate, actiunea razelor ultra-violete si a altor factori de mediu. Astfel, culorile se pastreaza in timp, inclusiv cele ale benzii reflectorizante clasa I, care acopera partea superioara a stalpului in culori alb-rosu-alb. 

Pentru a fi rezistent si din punct de vedere mecanic, un stalp ornamental dispune la interior si de o ranforsare cu teava de otel. Inaltimea unui stalp ornamental este de 70 cm, in vreme ce diametrul exterior este de 110 mm.

Stalpi flexibili – se utilizeaza pentru a delimita zonele de trafic auto de cele destinate traficului pietonal. Sunt produsi din material plastic cu flexibilitate deosebita, pentru evitarea daunelor, in caz de impact. Dispun de folie reflectorizanta si au corp de culoare galbena. Inaltimea este de 75 cm, iar diametrul de 75 mm. Vin cu sistem de fixare in trei puncte.

Stalpi lamelari – sunt produsi pentru ghidarea participantilor la trafic. Au inaltime de 81,5 cm si dispun de lacasuri pentru dispozitive reflectorizante, in partea superioara. Se monteaza usor in sol, fiind dotati cu talpa de prindere.

Daca alegi sa achizitionezi stalpi pentru delimitare de la magazinul online VESTA, beneficiezi de produse de cea mai buna calitate la preturi foarte avantajoase. Poti comanda online stalpi lamelari, flexibili sau ornamentali de delimitare la preturi care pornesc de la aproximativ 60 de lei! Acestia sunt produsi din materiale care le garanteaza eficienta si rezistenta pe termen lung, se instaleaza usor si sunt si vizibili de la distante mari.